top of page
Zoeken

Waarom weegschalen en nummers niet samen gaan

Het is welbekend dat de weegschaal een zeer frustrerende werking kan hebben op mensen die aan hun gezondheid werken. In veel gevallen is dit uiteindelijk zelfs een reden om op te geven. In onze optiek gaan 'normale' weegschalen en nummers in principe niet samen. Er zijn twee factoren die hieraan ten grondslag liggen:


Fysiologische processen

De eerste factor omtrent de fysiologische processen in ons lichaam. Sommige fysiologische processen beïnvloeden het lichaamsgewicht in een repetitief patroon. Deze effecten kunnen beiden helder zicht op trendmatige gewichtsontwikkeling ontnemen. Zo kan iemand die eigenlijk aan het afvallen is, tóch een aantal kilo zwaarder wegen dan de dag ervoor. Dit is zeer frustrerend wanneer mensen veel energie steken in het bereiken van een gezond gewicht en juist naar een houvast zoeken dat ze op de goede weg zijn. Door fluctuerend lichaamsgewicht toont hun weegschaal toont hen vaak niet de resultaten die ze verwachten, ondanks dat ze wel op de goede weg zijn.


Onze meettechnieken

De tweede factor die van invloed is op een goed zicht op de gewichtsontwikkeling en dus bijdraagt ​​aan deze frustraties is de techniek waarmee we het gewicht meten: de weegschaal. Weegschalen zijn gebaseerd op verschillende basisprincipes en de onderliggende technologie is vaak complex. Deze complexe techniek heeft zo zijn beperkingen. Voornamelijk op het gebied van stabilisatie en precisie.

Tijdens een weging oefen je voortdurend krachten en (micro) bewegingen op de mechanische onderdelen van een weegschaal uit. Voor het weegsysteem binnen je weegschaal is het bepalen van een precies gewicht tijdens deze constant wisselende druk een ingewikkelde opdracht. Vergelijk dit met wegen met behulp van een ouderwetse weegschaal met twee platen: Het vergt veel geduld en vaardigheid om de contragewichten toe te voegen zodat er een balans ontstaat op basis waarvan je het gewicht van het te wegen voorwerp kunt bepalen. En deze gewichten bewegen zelf niet eens, terwijl wij dit wel doen! Omdat veel weegschalen niet in staat zijn om goed met deze wisselende druk om te gaan, wordt je vaak misleid door het getal op je weegschaal.

Onze Home Monitor biedt oplossing voor beide factoren. Allereerst hebben we een technologie ontwikkeld die verder kijkt dan individuele metingen. Door onze gebruikers regelmatig op de weegschaal te laten staan, kunnen we veel individuele metingen registreren. Op basis hiervan wordt een gewichtstrend ontwikkeld, die gebruikers in een overzichtelijke tabel te zien krijgen. Hierdoor kunnen ze niet meer voor de gek worden gehouden door individuele metingen.


Bovendien heeft de Home Monitor een ingebouwde logica. Deze logica definieert het optimale moment om het gewicht te bepalen tijdens een weging. Dit is een delicaat proces. De weegschaal moet zo snel mogelijk de meest nauwkeurige gewichtsbepaling uitvoeren. Dit verklaart tevens waarom soms twee wegingen die snel achter elkaar worden uitgevoerd onder bijna identieke omstandighed

en verschillen, waarom sommige wegingen langer duren dan andere en waarom soms een weging mislukt en wordt onderbroken. Elke nieuwe

weging is immers een unieke en ingewikkelde technische operatie.


Weegschalen en nummers gaan niet samen, maar door deze technieken kunnen gebruikers van Sinque zonder nummers zonder frustraties hun weg vervolgen naar een gezond gewicht!


Comments


bottom of page