top of page
 • Wat zijn gewichtsfluctuaties ?
  Je lichaamsgewicht kan enorm schommelen op een dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse basis. Deze schommelingen worden gewichtsfluctuaties genoemd en ze zijn het gevolg van meer dan 150 fysiologische processen in je lichaam. Vaak zijn deze processen een reactie op je dieet of trainingsschema.
 • Hoe is Sinque in staat om mijn toekomstige gewicht te voorspellen?
  Regelmatig gebruik van onze monitor (3-4 dagen per week) levert informatie over je gewicht en daarmee over je gewichtsfluctuaties. We gebruiken kunstmatige intelligentie en ons algoritme in combinatie met deze informatie om het patroon van je gewichtsfluctuaties te voorspellen. Als gevolg hiervan weet je vandaag of je in de toekomst in de gewenste richting gaat, of dat je je koers moet aanpassen.
 • Waarom duurt het 14 dagen voordat mijn gewichtstrend bepaald kan worden ?
  Om je (toekomstige) gewichtstren te kunnen bepalen moet Sinque eerst je gewichtsfluctuaties leren kennen. Meer lezen over je eerste 14 dagen met Sinque? Lees meer over dit onderwerp in onze blog post.
 • Hoe installeer ik de Sinque Monitor?
  Het installeren van de Sinque Monitor is eenvoudig: 1 - Open het compartiment aan de onderkant van je monitor en plaats de batterijen (4x AAA). 2 - Zet bluetooth aan op je telefoon. 3 - Download en open de Sinque app. 4 - Wanneer de app op je telefoon is geopend, wordt de monitor automatisch gekoppeld aan de app. 5 - Zorg er ten slotte voor dat je monitor op een harde, vlakke ondergrond staat. Zodra je deze stappen hebt voltooid, ben je klaar om te starten! Als dit je probleem niet oplost, ga dan naar de ‘Voor Jou’ sectie door op het 💡 icoontje linksboven in de Sinque app te klikken. Het bericht 'Welkom bij Sinque' biedt een eenvoudige stapsgewijze handleiding om jouw Sinque Monitor te installeren.
 • Is het mogelijk om Sinque zonder de Sinque monitor te gebruiken?
  Ja, dit is mogelijk! Als jouw bedrijf of provider Sinque aanbiedt, kun je hun Sinque monitoren gebruiken en hoef je geen eigen monitor aan te schaffen. Je kunt je gewicht invoeren zoals gemeten met een traditionele weegschaal, maar we raden dit ten zeerste af omdat het emotioneel frustrerend kan zijn en je niet helpt in je proces. Als je op zoek bent naar een professional die Sinque aanbiedt, kunt je altijd contact met ons opnemen.
 • Ik gebruik de Sinque Monitor, maar het lijkt erop dat mijn gewicht niet klopt. Hoe kan ik dit oplossen?
  Als je dit probleem ondervindt, controleer dan of de monitor op een harde, vlakke ondergrond staat. De Sinque Monitor werkt niet goed op tapijten. Zorg er ook voor dat je rechtop staat tijdens het uitvoeren van een meting. Als dit je probleem niet oplost, neem dan contact met ons op.
 • Mijn meting is mislukt. Ik kreeg de melding ''Oeps, er is iets misgegaan''. Wat moet ik nu doen?
  Geen reden tot paniek! Je meting is opgeslagen, maar de app kan niet terugkeren naar het dashboard. Log uit en weer in om je laatste metingen te zien onder ‘’Eerdere metingen''.
 • Mijn meting is mislukt. Ik kreeg een ''de meting is mislukt, probeer het opnieuw!'' melding. Wat ging er mis?
  Zorg ervoor dat je bluetooth aan staat en dat je met het internet bent verbonden. Zorg dat je stilstaat wanneer je op de Sinque Monitor staat - tijdens het meten moet je zo min mogelijk bewegen. Stap niet van de monitor voordat de drie rode vierkantjes verschijnen. Alleen dan kan de monitor een meting voltooien. Een oorzaak voor een mislukte meting kan te wijten zijn aan te veel telefoons rond de Sinque Monitor. Door telefoons uit de buurt te halen (behalve de telefoon die wordt gebruikt om de meting uit te voeren) kan het probleem worden opgelost.
 • Als ik meerdere keren snel achter elkaar weeg, verschillen de metingen. Waarom is dit?
  De Sinque Monitor is een precisie instrument. Wacht een minuut voordat je de volgende weging doet, en de metingen zouden correct moeten zijn.
 • Ik gebruik de Sinque Monitor met meerdere mensen, maar wegen werkt niet voor iedereen. Wat veroorzaakt dit probleem?
  Maak je geen zorgen, de monitor heeft na elke meting gewoon wat tijd nodig om bij te stellen. Te snel achter elkaar wegen kan een foutmelding veroorzaken. Wacht minimaal 1 minuut tussen elke meting.
 • Wat is het maximale gewicht van de Sinque Monitor?
  Onze Sinque Monitor is momenteel ontworpen voor een maximaal gewicht van 180 kg / 400 pounds.
 • Wat te doen als de app instabiel is/niet goed werkt?
  Dit kan worden veroorzaakt door een update of problemen met de server en zou eenvoudig te verhelpen moeten zijn. Als je iets ongewoons opmerkt, probeer dan uit te loggen, de app te sluiten en vervolgens opnieuw te starten. Als dat niet werkt, verwijder de app en installeer deze opnieuw via de App Store. Log opnieuw in en de app zou moeten werken. Als deze opties niet helpen, neem dan contact met ons op.
 • Op welke besturingssystemen is de Sinque App beschikbaar ?
  Je kan de Sinque App downloaden op iOS (iPhone) en Android apparaten.
 • Welke groep moet ik kiezen?
  Vraag je Sinque provider welke groep je moet selecteren. Heb je nog geen Sinque aanbieder? Je kunt lid worden van de 'individuele' groep en wanneer je een Sinque aanbieder selecteert, kun je je groep wijzigen in de Sinque App instellingen rechtsboven in het startscherm. Ben je op zoek naar een professional die samen met Sinque jou helpt in je proces naar een gezond gewicht? Contacteer ons.
 • De app adviseert '' gebruik Sinque 3-4 dagen per week''. Kan ik mezelf meer dan 3-4 dagen per week wegen?
  Zeker! Meer metingen = meer gegevens om je gewichtstrend te voorspellen. We raden aan om dagelijks te meten, maar 3-4 metingen per week is het minimaal aanbevolen aantal. Soms gebeurt dat niet en dat is ook oké. Ga gewoon weer de Sinque Monitor staan en het systeem heeft snel genoeg gegevens om je gewichtstrend te voorspellen. Als je met een provider werkt, volg dan hun advies op.
 • De Sinque Wijzer wordt niet weergegeven. Doe ik iets fout?
  Nee, je doet niets verkeerd! Je hebt gewoon niet genoeg metingen gedaan. Doe nog een paar metingen en je ziet al snel de Sinque Wijzer. Als je net begint, duurt het ongeveer 14 dagen om de Sinque Wijzer te zien. Lees meer over de eerste 14 dagen met Sinque in onze blogpost. Houd er rekening mee dat als je stopt met regelmatig wegen, de Sinque Wijzer weer verdwijnt.
 • Kan ik ergens mijn gewicht zien?
  Als je je gewicht wilt weten, kun je vanuit het startscherm van de app naar "Eerdere metingen" gaan. Daar kun je jouw eerdere metingen en hun waarden bekijken. Wij adviseren je dit echter niet te doen. Je gewicht is een gebied, geen getal. Daarom kunnen individuele metingen misleidend zijn.
 • Ik heb mijn doel bereikt. Kan ik het veranderen?
  Gefeliciteerd! Ja, je kunt je doel wijzigen. Ga naar de app instellingen (rechtsboven in het thuisscherm van de app) en wijzig je doel. Vergeet niet op opslaan te drukken! Zorg ervoor dat je je doelen en voortgang met je provider bespreekt. Ze kunnen je helpen om gezonde en weloverwogen beslissingen te nemen.
 • Ik heb een verkeerde meting gedaan. Kan ik deze verwijderen?
  Ja, het is mogelijk om een meting te verwijderen. Ga gewoon naar "Eerdere metingen", klik op de kleine 'x' naast de meting die je wilt verwijderen. Bevestig je verwijdering door op ja te klikken. Je meting wordt dan verwijderd.
 • Hoeveel dagen per week moet ik de eerste 14 dagen op de Sinque Monitor stappen?
  De eerste 14 dagen is het belangrijk om zo vaak mogelijk te wegen, met een minimum van 3-4 metingen per week – maar elke dag is ook oké! Hoe meer informatie, hoe beter ons algoritme jouw fysiologie leert kennen en hoe beter je gewichtstrend kan worden voorspeld! Lees meer over de eerste 14 dagen met Sinque in onze blogpost.
 • De eerste 14 dagen heb ik me een paar dagen niet kunnen wegen. Moet ik opnieuw beginnen?
  Geen probleem! Blijf jezelf meten en voltooi de onboarding. Zodra er voldoende metingen zijn, wordt je gewichtstrend zichtbaar in de Sinque Wijzer... het kan soms iets meer dan 14 dagen duren. Lees meer over de eerste 14 dagen met Sinque in onze blogpost.
 • Ik heb de eerste 14 dagen voltooid, maar ik zie de Sinque Wijzer niet. Wat moet ik doen?
  Als er in de eerste twee weken onvoldoende metingen zijn, heeft Sinque nog niet genoeg informatie om je gewichtstrend op te bouwen. Dat is geen probleem. Er zijn simpelweg enkele aanvullende metingen nodig, dus blijf de komende dagen op de Sinque Monitor stappen. Zodra er voldoende metingen zijn, zie je jouw Sinque Wijzer met je gewichtstrend. Lees meer over de eerste 14 dagen met Sinque in onze blogpost.
 • Kan ik Sinque alleen gebruiken of moet ik met een PRO werken?
  Sinque is ontworpen om te worden gebruikt met een Sinque PRO om duurzame resultaten te bereiken. Voorbeelden zijn diëtisten, fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen en personal trainers. Sinque PRO's zijn getraind in het gebruik van Sinque om hun programma's te personaliseren om de beste resultaten te bereiken. Je kunt de Sinque Monitor kopen en zelfstandig gebruiken, maar we raden je ten zeerste aan om met een PRO te werken. Op zoek naar een Sinque PRO om mee te werken? Neem dan contact op.
 • Is er een lijst met providers die met Sinque werken?
  Als je op zoek bent naar een Sinque PRO, neem dan contact met ons op, zodat we je kunnen helpen er een te vinden!
 • Wie kan informatie over mijn voortgang zien?
  Jij bepaalt wie je voortgang kan zien. Niemand kan je gegevens inzien zonder jouw voorafgaande toestemming. Je Sinque PRO kan na jouw schriftelijke toestemming een rapport over je voortgang ontvangen. Onze privacyverklaring en gebruiksvoorwaarden vind je hier.
 • Wie kan mijn contactgegevens zien?
  Je contactgegevens worden op een andere plaats opgeslagen dan je voortgangsgegevens. We delen je contactgegevens niet met derden, tenzij je hiervoor toestemming heeft gegeven. Onze privacyverklaring en gebruiksvoorwaarden vind je hier.
bottom of page