top of page
Zoeken

Je gewicht is geen nummer, het is een gebied

Mensen die vaak op de weegschaal staan kunnen vast beamen dat je gewicht dagelijks, wekelijks en maandelijks enorm kan schommelen. Zo kan je de ene dag zomaar een aantal kilo zwaarder of lichter zijn dan de dag ervoor. Deze schommelingen (of fluctuaties) worden bepaald door de volgende factoren :

  • Terugkerende fluctuaties (schommelingen) zoals je dagelijkse eetpatroon, een work-out, je hormoonspiegel, etc.

  • Trendmatige gewichtsontwikkeling zoals het eindresultaat van een dieet of de invloed van een zwangerschap.

  • Lange termijn trends die bijvoorbeeld het gevolg zijn van groei, ouderdom en/of ziekte.


Gewichtsfluctuaties maken het uiteraard erg lastig om inzicht te krijgen in de voortgang van je programma. De ene dag heb je het idee dat je lekker gaat en voel je je fijn, en de volgende dag kan de moed je in de schoenen zinken. In de praktijk zorgt dit vaak voor frustratie en demotivatie, waardoor mensen sneller opgeven.Sinque kijkt echter dwars door deze schommelingen heen. We beschouwen gewicht niet als een nummer, maar als een gebied. Door op de Home Monitor te blijven stappen verzamelen we wekelijks je gewichtsinformatie. Deze informatie wordt verwerkt in een overzichtelijke tabel. Hierdoor kan je gemakkelijk zien of je gewicht de afgelopen weken en maanden is afgenomen, hetzelfde is gebleven of toegenomen.

Bovendien wordt er een gewichtstrend bepaald. Bij het vaststellen van die gewichtstrend corrigeert ons algoritme de schommelingen en uitschieters in je gewicht, en wordt je gewicht voor de komende twee weken voorspeld. Hierdoor weet je of je op de goede weg bent, en als dit niet het geval is, heb je voldoende tijd om in te grijpen voor het te laat is. Op deze wijze helpt Sinque jou en je professional bij het pro-actief werken aan je gezondheid.


Meer lezen over hoe dit werkt? Check onze homepagina!Comments


bottom of page