• Katrien Hernalsteen

Gewicht of gewichtstrend?

Februari 2021

Auteurs: Katrien Hernalsteen, Gijs MulderJe gewicht is niet constant maar schommelt gedurende een dag, week en maand. Mensen die zich regelmatig wegen kunnen dit beamen.


Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op je gewicht. :

  • Terugkerende fluctuaties (schommelingen) zoals je dagelijkse eetpatroon, een work-out, je hormoonspiegel, etc.

  • Trendmatige gewichtsontwikkeling zoals het eindresultaat van een dieet of de invloed van een zwangerschap.

  • Langetermijn trends die bijvoorbeeld het gevolg zijn van groei, ouderdom en/of ziekte.


Deze schommelingen hebben als gevolg dat afhankelijk van het moment dat je op de weegschaal staat deze je een ander gewicht toont. Het kan gaan om afwijkingen van enkele grammen tot enkele kilo’s.


Stel nu dat je met bovenstaande kennis als uitgangspunt je gezondheidsprogramma wilt uitvoeren. Vaak heb je behoefte aan een voorspellende waarde. Loopt mijn programma nog op schema? Is er sprake van een gewichtsplateau? Welke instrumenten ga ik inzetten: Beweegadvies, aanpassingen in het voedingsschema, stressreductie, cardio of juist krachttraining.Sinque kijkt door deze schommelingen heen en verzamelt wekelijks je gewichtsinformatie. Die gewichtsinformatie blijft beschikbaar in een overzichtelijke tabel. Tegelijk wordt een gewichtstrend bepaald. Bij het vaststellen van die gewichtstrend corrigeert ons algoritme de schommelingen en uitschieters in je gewicht. Juist het zicht op die trend helpt jou en je professional bij het pro-actief werken aan je gezondheid.
31 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Instagram
  • Facebook

Privacy en algemene voorwaarden