• Katrien Hernalsteen

De eerste 15 dagen

Maart 2021

Auteurs: Katrien Hernalsteen, Gijs MulderIn deze eerste 15 dagen is het belangrijk je jezelf minimaal 4 maal per week te wegen. Tijdens deze wegingen tonen we je geen gewicht. We gebruiken deze periode wel om via de app uit te leggen hoe Sinque werkt. Eenvoudig.


We begrijpen dat deze periode voor een oefening in geduld kan zijn.Waarom 15 dagen ?

Sinque moet eerst inzicht krijgen in je gewichtsfluctuaties: Je gewicht is niet constant. Het doel is om je gewichtstrend te leren kennen. Gedurende deze twee weken is het belangrijk dat je elke dag op de Home Monitor staat of tenminste 4 keer per week. Hoe meer metingen je doet, hoe beter. Ook meerdere metingen per dag mogen.


Met deze informatie kan ons algoritme met behulp van kunstmatige intelligentie op basis van je initiële profiel het patroon van je gewichtsfluctuaties bepalen. Met deze gewichtsfluctuaties als input voorspelt ons algoritme vervolgens je huidige- en toekomstige gewichtstrend: Twee weken in de toekomst!


Hoe help je mensen door die 15 dagen periode. Tips?


In de praktijk lukt het in de meeste gevallen om goede gewichtsinformatie te krijgen. Mocht dat in die 15 dagen niet lukken dan is dat nog geen probleem. Na die periode zal de Sinque dial alsnog getoond worden zodra er voldoende informatie beschikbaar is.

  1. Reserveer een periode van 3 weken vanaf de start om de gewichtstrend te bepalen.

  2. Zorg dat Sinque in de dagelijkse routine wordt opgenomen.

  3. Zorg dat de Home Monitor op een goed bereikbare vast plek in huis staat.

  4. Maak gebruik van onze bericht functionaliteit (Motiverende berichten tijdens een weging en push notificaties). We leggen apart uit hoe dit werkt.


De wetenschappelijke methode voor het bepalen van de gewichtsfuctuaties en het voorspellen van de toekomstige gewichtstrend maken onderdeel uit van onze intellectuele eigendom. Natuurlijk kan dit indien gewenst nader worden toegelicht in een gesprek met onze founder Renato Romani, arts.

9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Instagram
  • Facebook

Privacy en algemene voorwaarden