• Katrien Hernalsteen

Onze non-confrontatieve aanpak

Februari 2021

Auteurs: Katrien Hernalsteen, Gijs MulderWij zijn van mening dat samenwerking met een professional belangrijk is als je je gezondheid duurzaam wilt verbeteren. Vanuit die visie is Sinque ontwikkeld: evidence based, ook voor de professional. Via onze app (beschikbaar op Android en iOS) en onze Home Monitor kun je via Sinque je eigen gezondheidsprogramma bij de cliënt thuis aanbieden.


Na vijf jaar ontwikkelen en testen kwamen we tot de volgende non-confrontatieve aanpak:


- Het sturen van directe berichten (bijvoorbeeld email of whatsapp) is voor sommige mensen te direct. Zij verlaten eenvoudigweg de whatsappgroep of lezen hun mail niet meer. Sinque berichten zijn precies gericht op een langdurige therapietrouw.


- Onze Home Monitor stelt gewicht vast. De cliënt ziet niet zijn of haar gewicht maar slechts een afgeleide, de gewichtstrend. Die gewichtstrend baseert zich op de historische trend. Een tijdelijke gewichtstoe- of afname wordt uitgefilterd maar niet vergeten(!).


- Vertrouwen maakt onderdeel uit van onze aanpak. Wij hebben geleerd dat we terughoudend moeten zijn in het delen van persoonlijke informatie. Cliënten blijven Sinque trouw gebruiken als ze zelfregie ervaren: cliënten kunnen zelf beslissen of ze toestemming geven om zijn of haar gewichtsinformatie te delen met zijn of haar professional.


Tegelijk heeft een professional toch de mogelijkheid om zijn of haar produkten op een privacyvriendelijke wijze onder de aandacht van zijn of haar cliënten te brengen.


Benieuwd hoe? Kijk op onze website.


www.sinque.nl
28 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven